Britští řidiči hodnotí každý vůz v celkem deseti kategoriích: Motor a převodovka, Exteriér, Interiér a komfort, Praktičnost a prostor, Jízda a ovladatelnost, Bezpečnostní funkce, Spotřeba a provozní náklady, Spolehlivost a kvalita výroby, Infotainment, konektivita & elektronika a Hodnota. Z výsledků v jednotlivých kategoriích se pak vytvoří procentuální hodnocení spolehlivosti a spokojenosti.

Vítězem se stal Hyundai Kona s průměrným hodnocením 92,35%. Dosáhl téměř maximálního hodnocení ve všech ohledech. Nepatrně pokulhává snad jen v praktičnosti a prostoru.

Na druhé příčce skončila Kia Rio (92,16 %), které se opět dařilo prakticky ve všech hodnocených kategoriích. Nepatrně slabší výsledky byly snad jen v hodnocení bezpečnostních vlastností a hodnoty.

Třetí příčku obsadila Mazda CX-5 (91,65 %), která má slabší výsledky v hodnocení pohonného ústrojí, bezpečnostních funkcí a spotřeby/náročnosti na provoz, zatímco na čtvrté příčce se umístila Toyota C-HR (91,07 %), která lehce ztrácí v oblasti interiéru a komfortu, praktičnosti a prostoru nebo (nepřekvapivě) v oblasti infotainmentu.

Pátou příčku obsadila s těsným rozdílem Škoda Karoq (91,00 %) a na šesté pozici je větší Škoda Kodiaq (90,92 %). Výsledek je pro mladoboleslavskou značku velmi pozitivní, protože rovnou dva modely (stejně jako Kia) probojovali do první desítky. Obě česká SUV v hodnocení nemají výraznějších nedostatků, jen nedokázali ani v jedné kategorii získat nejvyšší hodnocení.

Na sedmé příčce se umístil Opel Grandland X (90,85 %), který nepatrně ztrácel ve více kategoriích, a osmou příčku obsadilo Volvo XC40 (90,60 %), které doplácí na vyšší ceny a provozní náklady. Devátou příčku obsadila Kia Sportage (90,51 %), s nízkým hodnocením pohonného ústrojí i provozních nákladů, a první desítku uzavírá Seat Ateca (90,40 %).

Vybrat auto na flexibilní operativní leasing