Tarraco vypadá jednoduše skvěle. Ostře řezané hrany doprovází veliká kola, zamračený výraz a chromové doplňky. Z bočního pohledu vyplynou jeho rozměry, které dávají jasně najevo, že půjde o opravdu prostorné SUV. Zadní části dominují propojené LED světlomety a pocit robustnosti dodávají rozšířené blatníky.

Uvnitř je místa na rozdávání a to jak vpředu, vzadu, ale i v kufru (760 litrů). Nouze není ani o odkládací prostory, kterých je tu nespočet. Potěší rovněž bohatá výbava, ve které nechybí polokožená sedadla (řidičovo sedadlo elektricky ovládané s pamětí), prémiové ozvučení Beats by Dre, virtuální kokpit, parkovací kamery, adaptivní tempomat či automatická 3 zónová klimatizace.

Jízda je pohodlná a hezky tichá. Pod kapotou tohoto konkrétního kousku nalezneme populární naftový motor 2.0 TDI o výkonu 110 kW. Ten je kombinovaný s automatickou převodovkou, díky které si můžete užívat ničím nerušenou jízdu. Poháněná je zde přední náprava, což má proti pohonu všech kol výhodu v nižší cenovce, ale hlavně má díky nižší hmotnosti ve většině případech lepší jízdní vlastnosti. Potěší nízká spotřeba paliva. Aktuálně máme v nabídce už jen variantu s benzinovým motorem.

Závěr? Tarraco je vynikající rodinné SUV, stejně jako Tiguan či Kodiaq. Ačkoliv vypadají na první pohled odlišně, jsou prakticky stejné, takže neuděláte chybu ani jedním z nich. Seat má výhodu v tom, že je nejméně okoukaný a zároveň je nejlevnější.