Trendy auto tetování? Nejoblíbenější je Volkswagen

Napadlo Vás někdy, udělat si tetování se svou oblíbenou automobilovou značkou? Že ne? Podle sociální sítě Instagram je to mezi milovníky aut velký trend. Tedy minimálně v Americe.

Nedávno se objevil průzkum společnosti Compare the Market, která prostřednictvím zavedených postupů analyzovala příspěvky na Instagramu. Analýza se zaměřila na automobilovou tematiku z několika úhlů. Mezi nejzajímavější oblasti šetření patří otázka: Jakou značku auta si uživatelé Instagramu nechají nejčastěji vytetovat na tělo?

Odpověď možná překvapí, protože dle průzkumu je to Volkwagen. Můžete oponovat tím, že se jedná o jednu z největších automobilek světa, a tak četnost této značky má přímou úměru s prodanými vozy. To je sice pravda, ale například japonská Toyota (dlouhodobě považovaná za největší automobilku světa) se v tomto tetovacím žebříčku vůbec neobjevila.

Analytická společnost našla na sociální síti Instagram bezmála 6 tisíc fotografií s vytetovaným logem VW. Druhé místo obsadila značka Jeep a třetí je Cadillac. Z toho je evidentní, že průzkum se bohužel zaměřil zejména na americké profily. Výsledky prezentovaly nejenom značku, ale i konkrétní modely. Podle těchto kritérií je nejčastěji tetovaným vozem Chevrolet Impala. Hned v závěsu je filmová legenda DMC DeLorean z Návratu do budoucnosti.