Poslední Audi se spalovacím motorem už za pět let.

Podle německého listu Süddeutsche Zeitung, který citovala agentura Reuters, představil předseda představenstva Markus Deusmann vysokému managementu německé značky novou, čistě elektrickou strategii. S úplnou elektrifikací nově uváděných modelů Audi se počítá od roku 2027. Původní plány počítali s výhledem na rok 2030 a později. Toto zrychlení elektrifikačních cílů by bylo v souladu s širšími ambicemi stanovenými mateřským koncernem Volkswagen, který již dříve naznačil, že se od roku 2026 v Evropě zcela zaměří na elektrifikovaná vozidla.

Do zmíněného roku 2026, kdy by měl být představen poslední model s konvenčním spalovacím motorem, Audi stihne obměnit takřka celou svou modelovou řadu. Je ale velmi pravděpodobné, že z nabídky postupně zmizí i hybridní a plug-in hybridní motory.

Už nyní Audi nabízí jistý způsob elektrifikace pohonu u všech svých modelů. Zároveň má ve své nabídce i několik čistých elektromobilů jejichž nabídku rychle rozšiřuje. Od uvedení SUV e-tron na sdílených základech se spalovacími vozy v roce 2018 je na trhu dále čtyřdveřové kupé e-tron GT již na čistě elektrické sportovní platformě a crossover Q4 e-tron na koncernové modulární plošině pro kompaktní vozy. V roce 2022 přijede sedan A6 e-tron na prémiových základech PPE či SUV Q5 e-tron.

Vybrat Audi na flexibilní pronájem