Největší trháky Driveta jsou Škoda Kodiaq a Hyundai i30.

Při pohledu na statistiky prodaných vozidel za loňský rok, zůstává v ČR i po propadu nejoblíbenější značkou Škoda Auto. Celkově se zaregistrovalo skoro 75 tisíc nových Škodovek. Stejný trend jsme zaznamenali i u nás v Drivetu. Více než polovina všech aut na flexibilní pronájem byla od mladoboleslavské automobilky.

Zajímavá je ale poptávka po modelech. Prvenství si totiž za rok 2020 vydobylo největší SUV Kodiaq. Pronajali jsme jich celkem 162 kusů ve všech různých výbavách a motorizacích. Hned v zápětí boduje stále oblíbená Fabia se 159 pronajatými kusy. Bronzovou pozici mezi škodováckými modely obsadil Karoq a až na čtvrtém místě je vlajková loď Superb s 97 kusy. To je skoro totožný počet jako u koncernového bratříčka Passata, kterých jsme za loňský rok poskytli na flexibilní pronájem 95.

Dle celonárodních statistik svazu dovozců automobilů se za rok 2020 umístila na druhém místě v počtu registrovaných nových vozů značka Volkswagen a na třetím jen s minimálním odstupem Hyundai.

U nás v Driveto je to podobné jen v opačném pořadí. Hyundai je na druhém a VW na třetím místě. Popularitu korejské značky ale potvrzuje fakt, že se na druhé místo propracovala s jediným modelem. i30 s 15,8 procenty všech pronajímaných vozidel z Driveta zaujímá pozici nejoblíbenějšího auta na flexibilní pronájem.

Za rok 2020 jsme uzavřeli 1100 nových smluv a prosinec uzavírali s flotilou bezmála 1300 aut. Celkově už se cestou nevlastnit auto vydalo více než 1800 zákazníků.