Kompaktní SUV se stylovým designem – Volkswagen T-Roc

Na první pohled se jedná o atraktivní vůz, který obzvláště v této modré metalíze vyniká. Tyto malá SUV / crossovery jsou primárně určené do města, kde se uplatní jejich příznivé rozměry, dobrý výhled z vozu a vyšší podvozek, díky kterému se jen tak neodře nárazník o vyšší obrubníky. Parkování také usnadňuje zadní kamera. Tento kousek však hravě zvládá i delší dálniční cesty, o tom ale později.

Uvnitř T-Roc boduje tradiční koncepcí, díky které každý hned ví, kde co je. Ovládání vozidla je tedy velice intuitivní a logické. Daní za to je vzhled, který v dnešní době může působit už lehce zastarale, takže záleží na preferencích zákazníka, zda-li chce moderní vzhled či osvědčenou a známou koncepci. Co se prostoru týče, tak je ho tu překvapivě dostatek a to jak vpředu, tak vzadu. Kufr pojme solidních 445 litrů.

Co se techniky týče, tak stojí na platformě, kterou sdílí s větší Škodou Karoq či VW Golf, což jsou vozy z vyšší kategorie. Díky tomu může mít širší nabídku motorů, pohonů a celkově tak nabízí lepší jízdní vlastnosti. Většina zákazníků také ocení automatickou převodovku, která se do ranních kolon perfektně hodí.

Benzínový motor 1,5 TSI o výkonu 110 kW nabízí vzhledem k nízké hmotnosti vozu skvělou dynamiku a navíc je i příjemné, že je úsporný. Díky 7 rychlostnímu automatu se nezalekne ani jízdy po dálnici, kde si drží nízké otáčky a nezvedá se tak zbytečně hlučnost a spotřeba. Volkswagen T-Roc je skvělou volbou pro jednotlivce, pár či jako druhé auto do rodiny, které bude většinu času trávit ve městě, ale hravě zvládne i cestu k moři či na hory.